Notícies

Manteniu-vos actualitzats amb les últimes notícies!

Actualització del mostreig de camp – Fita de la novena setmana: 195 estanys mostrejats 

28 d’agost de 2024 

A la novena setmana, ja hem arribat als 195 estanys! Això vol dir que l’equip tècnic de muntanya mostreja entre 4 i 5 estanys per dia de treball. Increïble, oi? Tot i els dies llargs i el ritme trepidant, encara troben un moment per immortalitzar els paisatges impressionants que els Pirineus ens regalen. No us perdeu les fotografies que acompanyen aquest esforç sense precedent!

Actualització del mostreig de camp – Fita de la quarta setmana: 100 estanys mostrejats 

1 d’agost de 2024 

A partir de la cinquena setmana, el CNRS s’afegeix als esforços de mostreig començant pels Pirineus francesos. Fins ara, l’equip ha mostrejat 6 llacs, incloent-hi els llacs d’Ayous. Han passat la nit al Refugi d’Ayous, just per sobre del Llac Gentau, i van tenir la sort d’arribar al refugi abans de la tempesta. Quan la tempesta es va esvair, van ser recompensats amb un arc de Sant Martí impressionant. Mantingueu-vos atents per a més aventures increïbles del nostre meravellós equip!

Actualització del mostreig de camp – Fita de la quarta setmana: 100 estanys mostrejats 

30 Juliol 2024 

Estem emocionats de compartir que el nostre equip de camp ha arribat als 100 estanys. Aquesta fita és increïble i no podriem estar més orgullosos del gran esforç i dedicació!  

Actualització del mostreig de camp – Fita de la tercera setmana
24 de juliol de 2024 

Després de la tercera setmana dels nostres esforços de mostreig, el nostre equip dedicat ha aconseguit arribar i recollir mostres de més de 70 llacs! A continuació, us mostrem algunes imatges de la seva increïble tasca. Estigueu atents per a més detalls sobre les nostres aventures de camp!

Comença la campanya de mostreig de llacs

2 de juliol de 2024, Vielha i Vall de Llauset

La campanya de mostreig Pyrisentinel 2024 està oficialment en marxa! Avui, l’equip ha mostrejat els primers cinc llacs de la Vall de Llauset, situada a la Ribagorça aragonesa. Estigueu atents per a més actualitzacions a mesura que avanci la campanya!

Últims preparatius abans de l’inici de la campanya de mostreig

1 de juliol de 2024, Vielha
Els preparatius finals per a la campanya de mostreig d’estiu 2024 van tenir lloc avui al nostre campament base a Vielha. Un equip de socis de PyriSentinel i tècnics de muntanya es van reunir per ultimar els detalls abans de començar el treball de camp. Durant els mesos de juliol, agost i setembre, l’equip mostrejarà més de 300 llacs!

Reunió inicial de PyriSentinel

16 d’abril de 2024, Ordino

La reunió de llançament del projecte Pyrisentinel va tenir lloc a Ordino (Andorra) els dies 15 i 16 d’abril. Podeu consultar les notícies del llançament als llocs web d’alguns socis, com ara CRG, CREAF, ARI així com a POCTEFA.